A Hajnóczy Kollégium újságja

Kategória: Ajánló

Könyv- és filmajánlók

Tanszéklátogatás

Április 27-én a Kredenc Kommunikációs Műhely és a Pszichés Barangolások tagjai közös látogatást tettek a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Tanszékén a képzőművészeknél.

Az izgalmas és „labirintusokkal” megépített tanszéken a tájékozódást György Hajnal (intézeti menedzser) könnyítette. A szakmai eligazodást Bóbics Diána (rajz-vizuális nevelés tanár), Dr. Mészáros Gergely (szobrászművész) és Prof. Colin Foster (szobrászművész) segítették.

Tűsarkakon tabukat tiporva

Horváth Éva

A történet 4 New York-i barátnő életébe, illetve hálószobájába kalauzol minket. Mind a négyen különböző személyiségek, különböző problémákkal.

Carrie az újság, majd bestseller írónő a fő főszereplőnk, valamint a narrátorunk is egyben. Fáradhatatlanul kutatja azt az igazi, mindent felemésztően erős szerelmet, amit a szingli férfiak életét elégedetten élő, távolságtartó, ugyanakkor elbűvölő James Prestonnal – fedőnevén Mr. Biggel – való viharos, se veled, se nélküled kapcsolatában meg is talál. Aztán itt van még nekünk Miranda a sikeres, karrierista ügyvédnő. Samantha a testiségnek szenvedélyesen hódoló nagymenő PR menedzser, aki kicsit talán sűrűn váltogatja partnereit. Valamint a frigyre lépés iránt vágyakozó, konzervatív, olykor már-már prűd Charlotte.

Continue reading

Az igazi csoda (Wonder)

Végvári Zsófia

Te mit tennél, ha egy nap úgy ébrednél, hogy az arcod egyszer csak megváltozott? Félnél kimenni az utcára, emberek előtt mutatkozni? Elrejtenéd mások elől?

A 10 éves Auggie Pullman pontosan tudja, milyen érzés is ez. Egy betegség, pontosabban a Treacher Collins-szindróma következtében születése óta torz arccal éli életét, ami miatt rendes iskolába sem járt még egészen ötödik osztályig, és arcát űrhajós sisakkal takarja el, hogy kevesebb kíváncsi tekintet érje őt. A Pullman fiúnak meg kell birkóznia az új iskola terhével, az ezzel járó stresszel, rengeteg új emberrel és feladattal.

Continue reading

13 okom volt

Végvári Zsófia

Műhelyfoglalkozásunk egyik témája az iskolai bántalmazás volt, ezért is döntöttem úgy, hogy a 13 okom volt című könyvről fogok nektek ajánlót írni, melyet Jay Asher írt. Ez a regény (sok más, tabunak számító téma mellett) az iskolai bántalmazásról is szól, és annak következményeiről. Vajon mennyit ér egy tini életében a barátság, egy lista, vagy akár az, ha nem lépünk időben és nem mondjuk el az igazat a másiknak? Olykor talán túl sokat…

Continue reading

Rossz versek (2018)

Végvári Zsófia

Ki mondta, hogy manapság nem készülnek jó magyar filmek? Ha érdekelnek a kevésbé ismert alkotások, ajánlom figyelmedbe Reisz Gábor „Rossz versek” című munkáját, nem fogsz csalódni. 120 helyen forgatták, és a rendező nem csak a székben foglal helyet, hanem a vásznon is viszont láthatjuk főszereplőként és még forgatókönyvíróként is! Nem utolsó sorban a zenéje mellett sem hunyhatunk szemet, Csorba Lóránt igazán kitett magáért, az egyik személyes kedvencemmé vált a VAN filmzenekar.

Continue reading

Tavi Kata: Nyitótánc- könyvajánló

Sum Virág

„Úgy éreztem, rá van írva a homlokomra, hogy elsős vagyok.”

Gondolom mindenkinek ismerős ez az érzés. Az idősebbek mosolyogva, vagy épp undorodva gondolnak vissza az első napokra, míg a kilencedikeseknek új az élmény. Ebben a könyvben nem szerepelnek vérfarkasok, vámpírok, vagy más természetfeletti lények. Egy egyszerű gimis életet tár fel nekünk egy nem mindennapi lány, Lilla szemszögéből, aki kilencedikesként kezd egy Budapesti gimnáziumban.

Continue reading

© 2022 KREDENC

Theme by Anders NorenUp ↑