A Hajnóczy Kollégium újságja

Kategória: Kritika

Tűsarkakon tabukat tiporva

Horváth Éva

A történet 4 New York-i barátnő életébe, illetve hálószobájába kalauzol minket. Mind a négyen különböző személyiségek, különböző problémákkal.

Carrie az újság, majd bestseller írónő a fő főszereplőnk, valamint a narrátorunk is egyben. Fáradhatatlanul kutatja azt az igazi, mindent felemésztően erős szerelmet, amit a szingli férfiak életét elégedetten élő, távolságtartó, ugyanakkor elbűvölő James Prestonnal – fedőnevén Mr. Biggel – való viharos, se veled, se nélküled kapcsolatában meg is talál. Aztán itt van még nekünk Miranda a sikeres, karrierista ügyvédnő. Samantha a testiségnek szenvedélyesen hódoló nagymenő PR menedzser, aki kicsit talán sűrűn váltogatja partnereit. Valamint a frigyre lépés iránt vágyakozó, konzervatív, olykor már-már prűd Charlotte.

Continue reading

Az igazi csoda (Wonder)

Végvári Zsófia

Te mit tennél, ha egy nap úgy ébrednél, hogy az arcod egyszer csak megváltozott? Félnél kimenni az utcára, emberek előtt mutatkozni? Elrejtenéd mások elől?

A 10 éves Auggie Pullman pontosan tudja, milyen érzés is ez. Egy betegség, pontosabban a Treacher Collins-szindróma következtében születése óta torz arccal éli életét, ami miatt rendes iskolába sem járt még egészen ötödik osztályig, és arcát űrhajós sisakkal takarja el, hogy kevesebb kíváncsi tekintet érje őt. A Pullman fiúnak meg kell birkóznia az új iskola terhével, az ezzel járó stresszel, rengeteg új emberrel és feladattal.

Continue reading

Bradley Cooper, mint lecsúszott író

Vadinszky Réka

“Mi ez a drog? Rendmániás lettem, 6 órán át nem gyújtottam rá és nem ettem. Rendes, szenvedélymentes, mi ez? Análisan fixált személyiséget alakít ki?” “Négy számjegyű az IQ-m, mégis kihagytam valamit. Nem sokat. Majdnem nyomot hagytam a világban. Most majd egy helyen hagyok nyomot. A járdán.” Kinek mi jut erről a szóról eszébe? Limitless – szó szerinti fordításban korlátlant, határtalant jelent. Ugye, hogy más? De hagyjuk is ki a hosszas elmélkedést arról, a fordítók miért pont ezt a címet adták a filmnek, és ugorjunk fejest a történetbe.

Continue reading

© 2024 KREDENC

Theme by Anders NorenUp ↑