Végvári Zsófia

Ki mondta, hogy manapság nem készülnek jó magyar filmek? Ha érdekelnek a kevésbé ismert alkotások, ajánlom figyelmedbe Reisz Gábor „Rossz versek” című munkáját, nem fogsz csalódni. 120 helyen forgatták, és a rendező nem csak a székben foglal helyet, hanem a vásznon is viszont láthatjuk főszereplőként és még forgatókönyvíróként is! Nem utolsó sorban a zenéje mellett sem hunyhatunk szemet, Csorba Lóránt igazán kitett magáért, az egyik személyes kedvencemmé vált a VAN filmzenekar.

Na de, miről is szól a film? A 33 éves Merthner Tamással szakít barátnője, ám nem is akárhol: Párizsban törik össze hősünk szívét. Tamás ekkor feltesz magának egy kérdést, mégpedig azt, hogy a szerelem tényleg csak akkor létezik-e, ha már kifolyt a markunkból? Az álmaink megvalósulhatnak?

Ez alatt az idő alatt még 3 féle Tamással ismerkedhetünk meg, visszautazunk az időben a férfi gyerekkorában, miközben a választ kutatja. Megéljük az iskolai énekkar csodáit, a vízilabda edzések fáradalmait és még egy házibulin is részt veszünk a film során. Az útkeresés folyamatát is megtapasztalhatjuk, azt, ahogy eltérő korosztályok küzdenek ezzel a feladattal.

https://port.hu/adatlap/film/tv/rossz-versek-rossz-versek/movie-205934

A film telis-tele van humorral, de egyben mégis komoly képet vetít felénk, láthatjuk többek között azt is, hogy harminc év alatt mennyi minden megváltozott Magyarországon, de Tamás sem már a régi. Szerelmek jönnek és mennek, s velük tartanak a fiatalkori hobbik is, míg végül Tomi egy reklámcégnél találja magát, egy olyan munkahelyen, amit nem is szeret. Monotonitás, családi balhék, még több visszatekerés.

Ez a filmvígjáték ugyan nem ad választ a kérdéseinkre, amik megfogalmazódtak bennünk a nézése közben, de esetleg adhatott egy kis löketet, hogy tovább kutassunk. Nekem nagyon tetszett, remélem ti is örömeteket lelitek majd benne!