Szluka Bernadett

Alapítványunk a 2020/2021-es tanévben sikeresen pályázott a Nemzeti Tehetség Program keretén belül az Emberi Erőforrások Minisztériumához a Kredenc Kommunikációs Műhely komplex programjával.

A projekt 2020. szeptemberében indult, a helyszíne a Pécsi Hajnóczy József Kollégium. A pandémia miatt elhúzodott a programok megvalósítása, mivel egyes elemeit csak jelenléttel lehetett megvalósítani.

A pályázati program célja a kommunikációs kompetenciák sokoldalú fejlesztési lehetőségének biztosítása különböző megközelítések segítségével. Ehhez szükség több olyan területet kapcsoltunk össze (személyiségfejlesztés, lélektani ismeretek, írásbeli, szóbeli kommunikáció, médiaismeretek, újságírás), melyek bevonásával egymásra ható és egymást kiegészítő komplex foglalkozássorozat jön létre. A vizuális kommunikáció korábban fotózásban megnyilvánuló önkifejezését kiegészítjük a festészettel és grafikával, valamint a filmkészítés alapjaival.

Tárgyiasult alkotásként 2021. decemberében megjelent első lapszámunk, mely az előző év írásait gyűjtötte össze a „Karanténszámban”.

Bolláné Visnyei Csilla koordinálásával kiállítást szerveztünk a képzőművész tehetségek alkotásaiból, így a kollégium földszintjének szinte egészét – Európa terem, ebédlő, galéria – két diákunk munkái díszitik a tanév végéig.

Novemberben megtartottuk 3 napos kommunikációs szaktáborunkat, melynek keretében egy Rendhagyó irodalom órán  Tóth Krisztina, írónő volt vendégünk, akivel  Gál Gabriella, tanárnő  beszélgetett.  Asszertív kommunikációs tréninget tartottunk Kalapos Judit, mentálhigiénés szakember  és karriertanácsadó vezetésével, és vendégül láttuk a Pécsi Playback Társulatot. Visszahívtuk régi diákjainkat és pedagógusainkat egy Alumni–találkozóra, melyet egybekötöttünk évkönyv bemutatónkkal.